Hegn

Gør-det-selv med komposithegn

Gør-det-selv med komposithegn

Sådan kommer du i gang: Gør-det-selv med komposithegn

En af de gode nyheder for alle, der elsker at gøre det selv, er at montering af komposithegn normalt er en relativt ligetil opgave. Langt løsninger med komposithegn er solgt som komplette systemer, hvor stolper, bund- og topbeslag samt brædder passer perfekt sammen. Her er nogle hurtige steps til hvordan du kan sætte dit komposithegn op:

  1. Planlæg og mål op:
    Begynd med at måle, hvor hegnet skal stå, og hvor mange meter du har brug for. Tænk på både højde og længde, så du kan regne ud, hvor mange stolper og brædder du skal bruge. Det kan også være en god idé at tjekke, om du skal søge tilladelse hos kommunen, hvis hegnet bliver meget højt.

  2. Forbered stolperne:
    Uanset hvilken slags aluminiumstolper du benytter, er det afgørende, at stolperne står helt lodret og er godt forankrede i jorden. Grav hullerne dybt nok (ofte 70-90 cm) og støb stolperne fast i beton. Slut af med at tjekke, at alt er i vater, og at stolperne står stabilt.

  3. Monter brædderne:
    Når stolperne er på plads, kan du begynde at klikke komposit brædderne sammen. Vores system er en Fer-not system, hvor brædderne nærmest “klikkes” ned over hinanden for at skabe et sammenspænd. Følg altid vores anvisninger og monterings vejledninger for at sikre det bedste resultat.

  4. Afslut og efterse hegnet:
    Når du har sat de sidste brædder i, kan du montere en top-, bund- eller dækliste for et flot finish.

Selvom det kan lyde som et større projekt, oplever mange gør-det-selv folk, at opsætningen af et komposithegn er betydeligt mere ukompliceret end traditionelle træhegn. Materialets ensartede kvalitet og det faktum, at du ikke skal bekymre dig om maling efterfølgende, gør hele processen mere overkommelig.

Afsluttende råd til dit hegns projekt

  • Planlæg efter vejrudsigten: Hvis du skal støbe stolper i beton, er det bedst at undgå dage med stærk regn eller frostgrader. Dette gør blot processen svære men ikke umuligt, fordi alt vejr er hegn vejr. 

  • Tag hensyn til nabogrænsen: Sørg for at afklare placeringen af hegnet med naboen, især hvis det står på skellet. Det kan undgå misforståelser og sikre et godt naboskab fremover.

  • Undersøg jordforholdene: Er jorden meget blød, stenet eller fugtig, kan du have brug for ekstra forstærkning omkring stolperne (f.eks. dybere fundament eller bredere stolpehuller).

Med disse trin og tips er du godt på vej til at opbygge et flot og næsten vedligeholdsfrit komposithegn, der både tilgodeser dit behov for privatliv, skaber en flot ramme om haven og giver dig flere timer til at nyde udelivet i stedet for at vedligeholde. God fornøjelse!

Læs næste

Hvad er komposithegn?

Efterlad en kommentar

'

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.